Duurzame (en lokale) catering verkiezen

Picto Quick win  

terreinen_gris

infrastructuur_gris processen_couleur.png aankoop_couleur

Gezonde maaltijden bereiden en tegelijkertijd de biodiversiteit respecteren (geen bodemuitputting of watervervuiling): het kan! Wanneer u catering moet kiezen voor een evenement of voor dagelijks gebruik in de kantine van uw onderneming, zie er dan op toe dat de leverancier voldoet aan bepaalde eisen, zoals:

  • de voorkeur geven aan verse, onbewerkte of in beperkte mate bewerkte producten
  • lokale en seizoensgebonden producten gebruiken
  • producten uit de biologische landbouw verkiezen
  • geen bedreigde soorten gebruiken
  • kiezen voor aankopen in korte keten
  • voedselverspilling sterk beperken en bij voorkeur vermijden
  • ...

Door u te informeren over de eetgewoontes van uw collega's en werknemers kan u de voorgestelde menu's aanpassen en verspilling vermijden.

 

 

 

 

78-events_marc-babin-716173-unsplash_catering durable

Voordelen

Financieringsbronnen

Op Federaal niveau:

  •  

 

Voor het Vlaamse Gewest:

  •  

 

Voor het Brusselse Gewest:

 

Voor het Waalse Gewest:

  •  

 

 

Andere:

  •  

 

Neem ook contact op met uw gemeente en uw provincie.